Preventie la defectarea de Turbosuflante

Cea mai buna metoda de prevenire a defectarii turbosuflantelor este mentenata riguroasa a masinii dumneavoastra.

Dar si proprietarii de masini trebuiesc sa fie atenti la cateva reguli simple pentru a reduce la minim uzura turbosuflantei:

- Dupa pornirea motorului, lasati motorul in relanti cel putin 60 secunde dupa care accelerati usor. acest procedeu asigura o lubrifiere foarte buna a componentelor in miscare a turbinei.

- Pentru a opri patrunderea vaporilor de ulei in turbosuflanta pe partea admisiei, este indicat sa nu ramanem in relanti mai mult de 30 de min.

- Inainte de a opri motorul dupa un drum mai lung, lasati 2 min timp motorului sa stea la relanti si sa se raceasca, La fel si turbosuflanta incinsa are timp sa se raceasca de la debitul de ulei care trece prin ea.

Calitatea combustibiluiui alimentat contribuie foarte mult la durata de viata a unei turbosuflante. Atentie unde si ce se alimenteaza.

Pentru o durata lunga de viata a uni turbosuflante se recomanda la masini PKW mai vechi de 8 ani ca revizile sa se faca pana in 10.000km. Utilizati doar uleiurile care sunt recomandate penru motoarele respective si asigurati puritatea aerului aspirat prin utilizarea de filtre de inalta calitate, iar locul unde se monteaza sa fie curatat la fiecare schimb.