Mercedes Actros Mp4 Euro 6

Va prezentam sistemul de injectie common rail, special dezvoltat de Bosch pentru camioanele Mercedes MP4 cu motorizari Euro6:

1. Componentele sistemului sunt:

a. Pompa de inalta presiune cu 2 elementi, regulator de debit si pompa de transfer

b. Rampa comuna de alimentare al injectoarelor

c. Injectoare commonrail cu 2 valve control si amplificator de presiune, X- Pulse (pulverizarea motorinei pana la 2700 bar, cu 15% consum mai redus decat al concurentei)

d. Baterie de filtre combustibil pentru o filtrare impecabila 

 

2. Intretinerea si revizile motorului Mercedes Actros MP4

Este important de stiut faptul ca durata vietii al acestor componente este calitatea combustibilului si a filtrelor. Intrucat nivelul de calitate al combustibilui este greu de identificat (poate sa difere de la lot la lot chiar la acelasi producator / distribuitor), este de preferat sa stabiliti un interval cat mai scurt posibil al reviziilor care sunt prevazute de catre producator. Daca pentru un anumit cap-tractor este prevazuta revizia de ulei si filtre ulei / combustibil la 120.000 km, noi va propunem sa scurtati acest termen la 80.000 km. Din experienta noastra, obtineti un cost mai mare cu o treime prin aceste revizii urgentate dar sa fiti sigur ca un motor cu aceste proceduri va rula in loc de 900.000 km, chiar 1.500.000 km pana va aparea o defectiune majora pe el.

O alta variabila foarte importanta este modul de exploatare al masinilor cu motorizari diesel. Soferul poate avea o abordare protectiva si sa ingrijeasca motorul prin modul sau de conducere sau il poate forta si uza inutil, ca urmare aparand mari defectiuni premature.

 


Galerie foto