SCOATE MASINA FUM NEGRU? DE UNDE VINE?

FUM NEGRU?

SCOATE MASINA FUM NEGRU? DE UNDE VINE?
 

Care sunt cauzele de fum negru de la motoarele diesel?

RĂSPUNS RAPID

Fum negru de la un motor diesel este cauzata de un raport dezechilibrat aer-combustibil. Fie nu este suficient oxigen adăugat in procesul de ardere a combustibilului sau prea mult combustibil este injectat si amestecul e prea bogat. Arderea e insuficienta in abele variante. Fumul negru este una dintre cele mai frecvente probleme de fum pentru vehiculele diesel.

 

 

RĂSPUNSUL INTREG

Fumul negru emis dintr-un vehicul diesel este plin de particule, cum ar fi carbon și funingine, care nu sunt arse optim in interiorul motorului. In cazul în care raportul aer-combustibil a fost corect, aceste particule ard in mod normal drept combustibil. Din cauza lipsei de aer corespunzătoare sau combustibil, sunt direct  afectate performantele vehiculului, este probabil sa polueze prin cantitati semnificative de gaze, iar aceasta problema poate cauza si afecta alte componente ale motoruui precum: Turbosuflanta, Filtrul de particule, EGR ...

Cele mai frecvente cauze ale unui raport aer-carburant insuficient sunt injectoare defectuase, o pompă de injectie defectuasa, un filtru de aer rău sau murdar, o supapă EGR defectă, un turbocompresor rau sau tubulatura neetansa pe partea de admisie aer. Acestea sunt unele dintre cele mai ușoare remedieri pentru fum negru. Alte aspecte mai complexe ale motorului, care ar putea provoca un fum negru includ sincronizare incorectă, clearance-ul supapei incorecte, combustibil rau, acumularea de carbon în spațiu de ardere, cilindru de compresie scazuta, acumularea de carbon in galeriile de admisie si a problemelor legate de TuneUp / ChipTunning ale motorului.

Cel mai bun mod de a preveni negru de fum este de a tine pasul cu mentinerea componentelor de baza a motorului, cum ar fi efectuareasi piesele uzate.

 


Galerie foto